Kari polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 kelímek smetana
2 lžíce mouka
1 špetka bazalka
500 g cizrna
1 list bobkový list
1 špetka kari koření
30 dkg anglická slanina
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka slepičí bujon
50 g sterilovaný hrách

Postup přípravy receptu

  1. Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 minut - doba vaření závisí na čerstvosti cizrny a délce namáčení. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vařená cizrna lehce proklouzne mezi dvěma prsty, vždy ale bude tvrdší než klasický hrách

  2. Cizrnu osolíme až ke konci varu, jinak bychom snížili bobtnavost zrn ve vodě. K dochucení dále použijeme špetku pepře, špetku kari koření, bazalky, bobkového listu a kostku slepičího bujónu

  3. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme ji do vody s cizrnou spolu se třemi hrstkami sterilizovaného hrášku. Nakonec do polévky vmícháme kelímek smetany se dvěma polévkovými lžícemi mouky. Ještě pět až deset minut necháme projít varem a důkladně mícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!