Šátečky s kapustovou nádivkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
1 ks vejce
1/2 ks pórek
500 g listové těsto
1 špetka drcený kmín
100 g tvrdý sýr
1/2 hlávky malá kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a pórek očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky

  2. Na malém množství oleje rozškvaříme slaninu, přidáme kapustu a pórek a za stálého míchání na mírném ohni restujeme tak dlouho, dokud není zelenina poloměkká. Směs ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kmínem, odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu promícháme se strouhaným sýrem

  3. Listové těsto rozválíme na plát vysoký 2 mm a nakrájíme na čtverce o straně asi 8 cm, které plníme zeleninovou směsí. Naplněné šátečky potřeme rozšlehaným vejcem se solí a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C dorůžova

  4. Šátečky z listového těsta plněné zeleninou podáváme studené jako pohoštění k pivu nebo vínu

  5. Z uvedeného množství připravíme asi 22 kusů šátečků s kapustovou nádivkou..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!