Zeleninová kari rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
citron
1 lžička kari
mletý bílý pepř
400 g sterilovaná zelenina
200 g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, přidáme 2 špetky soli, mleté kari, zalijeme vodou (asi 1 cm nad rýži) a vaříme do změknutí. Tekutina by se nám měla vsáknout do rýže

  2. Sterilovanou zeleninu scedíme, z citronu vymačkáme šťávu. Ze zeleniny jsem použila hrášek a mrkev, ale můžeme použít jakoukoli jinou kombinaci. Dobrá je kukuřice, kapie i okurek

  3. Do uvařené rýže vmícháme zeleninu, zakápneme citronem a dobře promícháme. Zeleninovou kari rýži dochutíme solí a pepřem

  4. Zeleninovou kari rýži rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod, můžeme posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!