Ztracená vejce s bramborem a kari omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
solamyl
1 ks cibule
kari koření
petrželová nať
mletý černý pepř
300 g nové brambory
250 ml smetana na vaření
2 ks tavený smetanový sýr
1 lžíce vinný bílý ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme a usekáme. Tavený sýr nakrájíme na malé kousky

  2. Omáčka: Na másle zvolna necháme zpěnit cibulku a přidáme nakrájený tavený sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Potom směs ochutíme kari kořením, pepřem a zalijeme smetanou. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit malým množství solamylu, který rozpustíme ve lžíci vody nebo naopak zředit smetanou. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a dochutíme solí. Kari omáčku uchováme na teple

  3. V hlubší pánvi přivedeme k varu osolenou a octem okyselenou vodu. Pomocí naběračky do ní vložíme rozklepnutá vejce a za mírného probublávání tekutiny, vaříme asi 4 minuty. Vejce vyjmeme a necháme okapat

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Přidáme ztracená vejce. Na porci počítáme 2 kusy. Obložíme čerstvou zeleninou a vše zalijeme kari omáčkou

  5. Ztracená vejce s bramborem a kari omáčkou podáváme teplá a posypaná bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!