Žralok na kari omáčce s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 - 2 ks cibule 1 kelímek smetana voda kari koření 2 kostky zeleninový bujon 2 balíčky steaky ze žraloka světlá hotová jíška
Postup Žralok na kari omáčce s rýží
Postup přípravy receptu
-
Kousky žraloka dáme na pekáč, osolíme a posypeme kari kořením. Přidáme vodu a pečeme doměkka asi 20 minut
Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli. Po upečení slijeme výpek a žraloka dáme do teplé trouby. Cibulku zpěníme na oleji a přilijeme výpek. Přidáme vodu, abychom měli dost omáčky, dochutíme ještě kari kořením, popřípadě dosolíme a vhodíme asi 2 zeleninové bujony. Přilijeme smetanu a zahustíme hotovou světlou jíškou
Teplého žraloka dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Žraloka na kari omáčce s rýží ihned podáváme.