Žralok na kari omáčce s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 - 2 ks cibule
1 kelímek smetana
voda
kari koření
2 kostky zeleninový bujon
2 balíčky steaky ze žraloka
světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kousky žraloka dáme na pekáč, osolíme a posypeme kari kořením. Přidáme vodu a pečeme doměkka asi 20 minut

  2. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli. Po upečení slijeme výpek a žraloka dáme do teplé trouby. Cibulku zpěníme na oleji a přilijeme výpek. Přidáme vodu, abychom měli dost omáčky, dochutíme ještě kari kořením, popřípadě dosolíme a vhodíme asi 2 zeleninové bujony. Přilijeme smetanu a zahustíme hotovou světlou jíškou

  3. Teplého žraloka dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Žraloka na kari omáčce s rýží ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!