Jarní nádivka s kopřivami a dipem z červené řepy recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 100 ml mléko kopřivy 5 ks rohlík mletý pepř 250 g uzené maso 1 ks červená řepa
Postup Jarní nádivka s kopřivami a dipem z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme
Nádivku vložíme do vymaštěného pekáčku, přelijeme vyšlehanými vejci a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Jarní nádivku pečeme asi 15 minut dozlatova
Dip z červené řepy připravíme z očištěné a nadrobno nakrájené červené řepy, kterou uvaříme a poté rozmixujeme a propasírujeme. Osolíme a opepříme podle chuti
Jarní nádivku s kopřivami nakrájíme, rozdělíme na talíře a doplníme dipem.