Jarní nádivka s kopřivami a dipem z červené řepy recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
100 ml mléko
kopřivy
5 ks rohlík
mletý pepř
250 g uzené maso
1 ks červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme misku nadrobno nakrájených kopřiv, které nejdříve očistíme a spaříme v horké vodě. Uzené maso nakrájené na kostičky orestujeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme

  2. Nádivku vložíme do vymaštěného pekáčku, přelijeme vyšlehanými vejci a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Jarní nádivku pečeme asi 15 minut dozlatova

  3. Dip z červené řepy připravíme z očištěné a nadrobno nakrájené červené řepy, kterou uvaříme a poté rozmixujeme a propasírujeme. Osolíme a opepříme podle chuti

  4. Jarní nádivku s kopřivami nakrájíme, rozdělíme na talíře a doplníme dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!