Zeleninový jarní salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
100 ml majonéza
50 g eidam
pepř
1 ks žlutá paprika
1 svazeček jarní cibulka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
150 ml bílý jogurt light
1 ks středně velká mrkev
250 g těstoviny (vrtulky, kolínka)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu

  2. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky kromě mrkve, kterou nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme kukuřici (velkou konzervu) a eidam nakrájený na kostičky

  3. Uvařené těstoviny proplachujeme studenou vodou, čímž zchladnou, pak je necháme okapat. Přidáme do mísy se zeleninou a polijeme majonézou a bílým jogurtem. Dochutíme solí nebo pepřem, ale i jiným kořením podle chuti. Ozdobíme jarní cibulkou, pokud nám nějaká zbyla

  4. Zeleninový jarní salát je určen k rychlé spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!