Zeleninový jarní salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
sůl
100 ml majonéza
50 g eidam
pepř
1 ks žlutá paprika
1 svazeček jarní cibulka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
150 ml bílý jogurt light
1 ks středně velká mrkev
250 g těstoviny (vrtulky, kolínka)
Postup Zeleninový jarní salát
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky kromě mrkve, kterou nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme kukuřici (velkou konzervu) a eidam nakrájený na kostičky
Uvařené těstoviny proplachujeme studenou vodou, čímž zchladnou, pak je necháme okapat. Přidáme do mísy se zeleninou a polijeme majonézou a bílým jogurtem. Dochutíme solí nebo pepřem, ale i jiným kořením podle chuti. Ozdobíme jarní cibulkou, pokud nám nějaká zbyla
Zeleninový jarní salát je určen k rychlé spotřebě.