Zeleninový jarní salát s quinoa recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
sůl
1/2 ks citron
zeleninový vývar
2 ks naťová cibulka
250 - 300 g salátová okurka
3 lžíce panenský olivový olej
150 g balkánský sýr
250 g baby rajčata
150 g quinoa

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme quinoa, kterou řádně propláchneme studenou vodou. Dále se držíme návodu na obalu s tím, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Měkkou quinou necháme vychladnout

  2. Omytá rajčátka nakrájíme na kousky ve velikosti sousta a očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Omytou salátovou okurku rozkrojíme na polovinu, vyškrábneme semínka a pak dužinu i se slupkou nakrájíme na kousky jako rajčata. Připravíme si zálivku na salát. V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, cukrem a solí do sladkokyselé hladké konzistence

  3. V míse promícháme vychladlou quinou s rajčaty, okurkou a cibulkou, vše dochutíme zálivkou a řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily

  4. Zeleninový jarní salát s quinoa rozdělíme na porce, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům. Salát však můžeme servírovat i samostatně jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!