Trifle s letním lesním ovocem a rýžovými silouette recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
250 g tvaroh
200 g zakysaná smetana
50 g mandlové plátky
10 g třtinový cukr
300 g lesní ovoce
10 ks rýžové silouette
Postup Trifle s letním lesním ovocem a rýžovými silouette
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme krém smícháním tvarohu a zakysané smetany a podle chuti přidáme třtinový cukr
Na dno velké skleněné nádoby vyskládáme nejprve vrstvu ovoce a přelijeme připraveným krémem, na který poklademe rozdrobené rýžové silouette a plátky mandlí. Poté opět přidáme vrstvu krému, ovoce a pokračujeme, dokud nebudeme mít mísu plnou. Poslední vrstvu by mělo tvořit naaranžované ovoce spolu s mandlemi. Dezert necháme minimálně přes noc v lednici tak, aby byl co nejlépe proleželý
Trifle s letním lesním ovocem a rýžovými silouette podáváme jako osvěžující dezert.