Vepřový řízek s jarním bramborovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
250 g strouhanka
8 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
150 g sádlo
100 g hladká mouka
2 ks sterilované okurky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si osm středních brambor ve slupce, uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a protlačíme jako kostičky přes kolečko na brambory do mísy. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. K bramborám přidáme nakrájené sterilované okurky, nakrájenou cibuli, sůl, hořčici, pepř a zakápneme olejem. Vše pořádně promícháme a necháme uležet

  3. Z vepřové kýty si nakrájíme čtyři plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu. Obalené řízky smažíme na sádle

  4. Vepřový řízek servírujeme na talíř s lehkým jarním bramborovým salátem

  5. Příloha se podává při pokojové teplotě a vepřové řízky ihned po tepelné úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!