Jablkové lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
těsto
3 ks vejce
250 ml mléko
600 g jablko
6 g prášek do pečiva
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
na ozdobu
marmeláda
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Strouhaných jablek by mělo být 500g.

  2. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mléko, mouku s půlkou prášku do pečiva, strouhaná jablka. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Sníh lehce vmícháme do těsta. Pokud chceme, můžeme těsto lehce okořenit skořicí nebo jiným oblíbeným kořením.

  3. Z jablečného lívancového těsta pečeme na vymaštěné pánvi lívanečky.

  4. Teplé jablkové lívanečky zdobíme marmeládou a bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!