Maminčiny jablkové lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1,5 hrnek mléko
3 ks jablko
jablko
1 lžička prášek do pečiva
1/4 hrnku cukr krupice
cukr moučka
meduňka
mascarpone
1 - 2 špetky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Sladší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Vejce rozšleháme s mlékem. Mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli promícháme, nezapomeneme přidat také prášek do pečiva. Suchou směs postupně přimícháme k tekuté a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a mletou skořici

  3. Pánev na lívance rozpálíme a potřeme olejem. Do každého kolečka vlijeme těsto, necháme zatáhnout, osmažit 3 - 4 minuty a obrátíme. Takto postupujeme do vyčerpání těsta

  4. Maminčiny jablkové lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem a zdobíme jablíčky, meduňkou a podle chuti můžeme přidat i kopeček mascarpone či zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!