Přírodní plátky vepřové krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
8 ks brambory
cibule
4 lžíce olivový olej
4 lžíce plnotučná hořčice
3 - 4 lžičky provensálské koření
4 plátky vepřová krkovice
pikantní chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky vepřového masa opláchneme a osušíme

  2. Porce z obou stran posypeme provensálskými bylinkami, potřeme plnotučnou hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti přidáme trochu chilli omáčky. Plátky masa položené na sebe v uzavřené nádobě necháme chvíli odležet

  3. Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme trochu olivového oleje. Po zahřátí vložíme připravené plátky vepřové krkovice

  4. Maso necháme krátce opékat. Jakmile se začne uprostřed plátků vylévat šťáva, maso otočíme, podle potřeby přidáme trochu oleje a přiklopíme poklicí

  5. Necháme opékat doměkka, pokud bude třeba, podlijeme jen mírně vodou. Přírodní plátky vepřové krkovice nedusíme

  6. Jako přílohu použijeme brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji plátky brambor osmažíme. Lze použít fritovací hrnec. Po usmažení bramborové plátky vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s trochou soli

  7. Přírodní plátky vepřové krkovice podáváme se smaženými bramborovými dukátky. Maso posypeme nakrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!