Pařížské jablkové koláče recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

225 g máslo
60 g máslo
2 ks žloutek
1 lžíce mléko
8 ks jablko
75 g cukr krupice
100 g cukr krupice
75 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto z mléka, másla, žloutků, cukru a mouky v míse vypracujeme, dokud nedrží pohromadě. Ze dvou třetin uděláme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladna. Zbývající třetinu rozválíme na 3 mm silný plát a tvořítkem vykrájíme ozdobné lístky, dáme rovněž do ledničky

  2. Velký kus těsta rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl vtlačíme do formy a uložíme do chladničky

  3. Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme. Na velké pánvi rozehřejeme máslo s cukrem, až se vše rozpustí. Plátky jablek položíme na cukrovo-máslovou směs do pánve a vaříme cca 20 minut

  4. Jablečnou směsí odleželé těsto ve formičce naplníme, na povrch upravíme 6 lístků z těsta tak, aby část náplně byla zakrytá. Jablkové koláče pečeme 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, až je těsto zlatavé. Povrch koláčků můžeme po 15 minutách zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly

  5. Pařížské jablkové koláče jsou výborné jen tak nebo ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!