Pařížské jablkové koláče recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 225 g máslo 60 g máslo 2 ks žloutek 1 lžíce mléko 8 ks jablko 75 g cukr krupice 100 g cukr krupice 75 g hladká mouka
Postup Pařížské jablkové koláče
Postup přípravy receptu
-
Těsto z mléka, másla, žloutků, cukru a mouky v míse vypracujeme, dokud nedrží pohromadě. Ze dvou třetin uděláme kouli, zabalíme do fólie a dáme do chladna. Zbývající třetinu rozválíme na 3 mm silný plát a tvořítkem vykrájíme ozdobné lístky, dáme rovněž do ledničky
Velký kus těsta rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl vtlačíme do formy a uložíme do chladničky
Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme. Na velké pánvi rozehřejeme máslo s cukrem, až se vše rozpustí. Plátky jablek položíme na cukrovo-máslovou směs do pánve a vaříme cca 20 minut
Jablečnou směsí odleželé těsto ve formičce naplníme, na povrch upravíme 6 lístků z těsta tak, aby část náplně byla zakrytá. Jablkové koláče pečeme 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, až je těsto zlatavé. Povrch koláčků můžeme po 15 minutách zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly
Pařížské jablkové koláče jsou výborné jen tak nebo ke kávě.