Přírodní roštěnky dušené na kaparech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
petrželka
3 - 5 dkg cibule
3 lžíce bílé víno
sardelová pasta
4 ks hovězí roštěnka
hovězí vývar
mletý černý pepř
hotová jíška
1 lžíce nasekané kapary
celé kapary

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěnek omyjeme, osušíme, na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom je lehce potřeme sardelovou pastou a opepříme

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky

  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm z obou stran maso opečeme. Potom roštěnky vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku. Lehce orestujeme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme, dokud nepustí šťávu. Teprve nyní přilijeme vývar, víno a přidáme nasekané kapary. Dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a podle chuti přisolit

  4. Přírodní roštěnky podáváme s rýží, zdobíme petrželkou a celými kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!