Přírodní roštěnky dušené na kaparech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl petrželka 3 - 5 dkg cibule 3 lžíce bílé víno sardelová pasta 4 ks hovězí roštěnka hovězí vývar mletý černý pepř hotová jíška 1 lžíce nasekané kapary celé kapary
Postup Přírodní roštěnky dušené na kaparech
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěnek omyjeme, osušíme, na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom je lehce potřeme sardelovou pastou a opepříme
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky
V hluboké pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm z obou stran maso opečeme. Potom roštěnky vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku. Lehce orestujeme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme, dokud nepustí šťávu. Teprve nyní přilijeme vývar, víno a přidáme nasekané kapary. Dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a podle chuti přisolit
Přírodní roštěnky podáváme s rýží, zdobíme petrželkou a celými kapary.