Frikasé z kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - vývar
70 g máslo
1 ks cibule
1 dl smetana
1 ks kuře
40 g mouka hladká
- - šťáva citronová
- - kapie sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozkrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme kousky kuřete, opečeme, zalijeme vývarem z drůbků (nebo masoxu) a dusíme téměř doměkka. Maso pak vykostíme a nakrájíme na kostky. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku (můžeme použít i hotovou), zředíme mlékem, vývarem a šťávou z dušeného kuřete. Osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso a za častého míchání povaříme asi 20 minut. Zředíme smetanou, přidáme citrónovou šťávu a na proužky nakrájenou kapii. Podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!