Drůbeží frikasé recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
50 g máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
3 svazky pažitka
pažitka
300 g mrkev
hřebíček
300 g žampiony
bobkový list
125 ml bílé víno
mletý pepř
70 g hladká mouka
muškátový oříšek
sojová omáčka
citronová šťáva
300 g mražený hrášek
worcestrová omáčka
1,25 kg krůtí prsa
1 svazek polévkové bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Polévkové bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky společně s cibulí a masem, bobkovým listem a hřebíčkem dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo všechno těsně ponořené. Vaříme asi půl hodiny na mírném ohni. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vývar přecedíme

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky, mrkev krájíme na plátky, houby přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby a po 5 minutách přisypeme hrášek, dusíme asi 2 minuty

  3. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vývarem (asi ¾ l) a zalijeme smetanou. Uvedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a citronem. V omáčce necháme prohřát maso a zeleninu, na dochucení drůbežího frikasé přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, worcestrovou a sójovou omáčku

  4. Drůbeží frikasé podáváme s libovolnou přílohou. Hodí se rýže, těstoviny i čerstvé pečivo

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!