Rybí směs recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
1 ks pórek
1 lžička oregano
10 - 15 ks zelené olivy
3 lžíce sterilovaný hrášek
1 lžička strouhaný křen
1 konzerva tuňákové kousky v oleji
1 konzerva tresčí játra
200 g grahamové mušličky
bylinkové koření se solí
uzený pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Pórek nakrájíme na kolečka, hrášek a olivy slijeme. Olivy rozkrájíme na půlky nebo i čtvrtky, jak kdo má rád. Tresčí játra slijeme a nakrájíme na menší kousky, stejně tak tuňáka, případně můžeme přidat ještě uzenou rybu, já použila pangase

  2. Grahamové těstoviny dáme vařit do osolené vody se lžící oleje. Vaříme podle návodu na obalu, poté scedíme a necháme okapat

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pórek osmahneme, až nám krásně povolí. Přidáme olivy, hrášek a krátce orestujeme. Zasypeme bylinkovou solí. Přidáme játra, tuňáka a uzenou rybu (asi 100 g). Promícháme, prohřejeme, přidáme trochu křenu a podle chuti zasypeme oreganem

  4. Rybí směs dáme na nahřáté talíře a ihned podáváme

  5. Sloučení chutí se může zdát trochu zvláštní, ale nám moc chutnalo. Olej můžeme použít ze slitých konzerv.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!