Rybí směs na thajský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks bílek
1 lžička škrobová moučka
zeleninový vývar
1/2 lžičky mletý zázvor
50 g oranžová paprika
1 lžíce thajská sójová omáčka
50 g bílá paprika
1 lžíce thajská rybí omáčka
1 ks větší pórek
50 ml sladké bílé víno
1 ks čerstvá červená feferonka
50 g čerstvé žluté fazolové lusky
2 ks thajská černá sušená houba
300 g Pangas (rybí filety)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety necháme rozmrazit. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky

  2. Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem

  3. Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet

  4. Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky

  5. Pórek očistíme a nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky

  6. Připravíme zálivku: Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem

  7. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem a můžeme podávat

  8. Nejvhodnější přílohou k této rybí směsi na thajský způsob je dušená jasmínová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!