Rybí směs na thajský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks bílek 1 lžička škrobová moučka zeleninový vývar 1/2 lžičky mletý zázvor 50 g oranžová paprika 1 lžíce thajská sójová omáčka 50 g bílá paprika 1 lžíce thajská rybí omáčka 1 ks větší pórek 50 ml sladké bílé víno 1 ks čerstvá červená feferonka 50 g čerstvé žluté fazolové lusky 2 ks thajská černá sušená houba 300 g Pangas (rybí filety)
Postup Rybí směs na thajský způsob
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety necháme rozmrazit. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky
Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem
Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet
Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky
Pórek očistíme a nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky
Připravíme zálivku: Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem a můžeme podávat
Nejvhodnější přílohou k této rybí směsi na thajský způsob je dušená jasmínová rýže.