Dušené zelí trochu jinak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
10 dkg slanina
1 ks cibule
1 hlávka hlávkové zelí
1 balíček kysané zelí
podle chuti
1 lžíce sůl
1 lžíce kmín
2 lžíce hnědý cukr
podle potřeby
1 l voda
Postup Dušené zelí trochu jinak recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Velikost zelí se řídí podle potřebných porcí. Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo zelí celé potopené, přidáme celý kmín a trochu soli. Odkryté vaříme asi 60 minut. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme ji na slanině dozlatova.
Potom přidáme do hrnce k zelí sáček bílého kysaného zelí. Zajímavé a dobré je i červené kysané zelí. Dále přidáme hnědý cukr a dusíme ještě asi 30 minut. Nakonec přidáme cibuli usmaženou na slanině dozlatova, chvíli povaříme a dochutíme solí nebo cukrem.
Dušené zelí trochu jinak podáváme jako přílohu k pečenému masu.