Vepřové kostky dušené na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
2 lžíce solamyl
1 dl bílé víno
1 ks velká cibule
3 lžíce sójová omáčka
500 g vepřová kýta
1 lžička worchestr
2 lžičky jemné kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostky, promícháme s kari kořením, mletým pepřem, zalijeme sójovou omáčkou a worchestrem. Vepřové kostky obalíme v solamylu a necháme alespoň 20 minut odležet. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme na jemno

  2. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme vepřové maso, které ze všech stran orestujeme. Podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna podusíme doměkka. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a zahustíme máčeným solamylem

  3. Vepřové dušené kostky na kari koření podáváme s rýží a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!