Vepřové na dušeném zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
voda
600 g vepřové maso
1 - 2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
bujon
1 ks bílé hlávkové zelí
světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí otrháme od tvrdých částí a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, jednu z nich si odložíme stranou. Maso nakrájíme na kostky

  2. V hrnci rozehřejeme olej a dáme osmahnout cibulku. Přisypeme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka asi 25 minut. Sem tam promícháme a podlijeme vodou. Nakonec dušené zelí zahustíme hotovou jíškou a necháme krátce prohřát

  3. Mezitím si na druhé cibulce osmahneme nakrájené maso. Přidáme papriku, zlehka orestujeme, osolíme (nebo dáme kousek bujonu), opepříme a podlijeme trochou vody. Maso vydusíme doměkka a až na šťávu

  4. Zelí rozdělíme na talíře, do středu dám porci masa. Vepřové na dušeném zelí podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!