Vepřové kotlety dušené v marinádě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
150 ml olej
olej
sůl
vývar
2 lžíce hořčice
200 ml voda
2 lžíce ostrý kečup
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
instantní jíška
4 ks vepřová kotleta s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a promícháme s olejem, vodou, kečupem, hořčicí a mletou paprikou

  2. Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet

  3. Druhý den kotlety očistíme od marinády, osušíme a na oleji z obou stran opečeme. Podlijeme vývarem, vmícháme zbylou marinádu a vše zvolna dusíme doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby můžeme zahustit instantní jíškou

  4. Dušené vepřové kotlety v marinádě s chutí česneku podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!