Dušené vepřové plátky s olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
2 - 3 kuličky jalovec
olivový olej
hladká mouka
10 - 15 ks zelené olivy
zeleninový vývar
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
4 - 6 lžic smetana na vaření
5 lžic sladké červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, promícháme se 2 - 3 lžícemi oleje a usekanými kuličkami jalovce. Naložené plátky kýty necháme alespoň 5 hodin odležet

  2. Plátky masa osušíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme a mícháme. Měkké maso vyjmeme a omáčku zjemníme máslem a smetanou. Vmícháme okapané a na plátky nakrájené olivy, vrátíme maso, podle potřeby dochutíme a prohřejeme

  3. Vepřové dušené plátky s olivami podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!