Bramborové špízy s rybou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
500 - 600 g brambory
2 - 3 větvičky rozmarýn
1/2 ks pórek
citronová šťáva
mletý černý pepř
60 g papriková klobása
800 g rybí filety (treska)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety očistíme, nakrájíme na větší kusy, které zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Malé kulaté brambory oloupeme a vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pórek očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Klobásu nakrájíme na kostičky

  2. Rybu a brambory napichujeme střídavě vždy na dvě špejle, aby suroviny na špízu lépe držely. Takto připravené špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, proložíme rozmarýnem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou klobásou a pórkem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 25 - 35 minut

  3. Upečené špízy rozdělíme na porce a poklademe opečenou klobásou a pórkem. Bramborové špízy s rybou podáváme se zeleninovým salátem a nejrůznějšími dipy podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!