Bramborové špalíčky se zelím a uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
máslo
1/5 kg brambory
cibule
uzenina
250 g hrubá mouka
kyselé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvaříme brambory. Uvařené, oloupané a vychladlé brambory najemno nastrouháme. Je vhodné je vařit den předem, lépe se zpracují

  2. Přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme těsto. Mouku přidáváme podle potřeby - těsto má být dostatečně tuhé, ale ne suché

  3. Ukrajujeme kousky těsta. Na pomoučeném stole z nich vyválíme "hada", ze kterého ukrajujeme špalíčky. Ty pak vsypeme do vroucí osolené vody. Vařečkou promícháme, aby se nepřichytily ke dnu

  4. Jakmile špalíčky vyplavou, necháme je asi 1 minutu povařit a vyndáme do připraveného kastrolku nebo mísy

  5. Špalíčky podáváme s vařeným kyselým zelím a posypeme je spolu s cibulí na másle orestovanou uzeninou. Bramborové špalíčky se zelím a uzeninou ihned servírujeme. Dobu přípravu uvádím již po uvaření a vychladnutí brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!