Bramborové špecle s vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
olej
sůl
1 ks cibule
pepř
hladká mouka
masový vývar
400 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme rozklepeme a nakrájíme kousky. Osolíme a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem

  2. Slaninu na oleji rozškvaříme a orestujeme. Škvarečky vyjmeme a do výpeku vložíme maso. Orestujeme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, ochutíme ho česnekem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka

  3. Kroužky cibule osmažíme na oleji do zrůžovění. Bramborové špecle uvaříme podle návodu na obalu

  4. Hotové špecle slijeme, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, přidáme maso

  5. Pokrm podáváme posypaný škvarečkami a osmaženou cibulkou

  6. Můžeme přizdobit čerstvou zeleninou a usekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!