Bramborové špecle s vepřovým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina olej sůl 1 ks cibule pepř hladká mouka masový vývar 400 g vepřové maso
Postup Bramborové špecle s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme rozklepeme a nakrájíme kousky. Osolíme a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem
Slaninu na oleji rozškvaříme a orestujeme. Škvarečky vyjmeme a do výpeku vložíme maso. Orestujeme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, ochutíme ho česnekem, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka
Kroužky cibule osmažíme na oleji do zrůžovění. Bramborové špecle uvaříme podle návodu na obalu
Hotové špecle slijeme, rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, přidáme maso
Pokrm podáváme posypaný škvarečkami a osmaženou cibulkou
Můžeme přizdobit čerstvou zeleninou a usekanými bylinkami.