Dušené kuře na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g slanina
4 lžíce máslo
1-2 ks cibule
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
200 ml bílé víno
2 lžíce hladká mouka
4 ks kuřecí stehno
250 g čerstvé hříbky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna podle potřeby očistíme. Omyjeme je, osušíme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno a zbylou zeleninu nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme slaninu a rozškvaříme ji. Vložíme kuřecí stehna a orestujeme je. Vsypeme cibuli, zeleninu, kastrol přikryjeme a dusíme společně doměkka.

  3. Zatím si houby podusíme na zbylém másle. Dusíme je, dokud se nevydusí šťáva. Pak je lehce zaprášíme moukou, zalijeme vínem, ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem.

  4. Dušené maso vyjmeme a uchováme v teple. Do vydušené šťávy přidáme dušené houby s vínem, necháme přejít varem a vložíme opět maso. Již necháme jen prohřát.

  5. Dušené kuře na houbách podáváme horké a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!