Dušené krůtí na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička vegeta
maggi
olivový olej
mletý pepř
hladká mouka
1/2 lžičky drcený kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
700 g krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky nebo kousky

  2. Na oleji nebo sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku ze 4 stroužků. Zbylý česnek utřeme se solí. Maso okořeníme, potřeme zbylým česnekem a zprudka opečeme. Zalijeme vodou podle množství masa a pod pokličkou dusíme doměkka, podle potřeby podléváme. Šťávu před podáváním dochutíme vegetou, pár kapkami maggi a zahustíme podle potřeby hladkou moukou

  3. Dušené krůtí na česneku podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!