Podmáslový chléb s ořechy recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
0,5 hrnků voda
1,5 hrnek podmáslí
4 hrnky hladká mouka
1 - 2 lžíce vlašské ořechy
1 lžíce slunečnicová semínka
mouka na vysypání
1 - 2 lžíce žitný kvásek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 1 - 2 lžíce žitného kvásku, přidáme hladkou mouku, sůl, podmáslí a vodu. Těsto dobře promícháme a necháme přikryté kynout 12 - 18 hodin

  2. Na půl hodiny dáme do trouby rozpálit zapékací mísu, nebo hrnec s poklicí. Potom poklici sejmeme, dno hrnce poprášíme moukou, pomocí stěrky vlijeme těsto, povrch posypeme nasekanými vlašskými ořechy a slunečnicovými semínky

  3. Podmáslový chléb pečeme půl hodiny přikrytý poklicí a následně bez pokličky dopečeme asi další půl hodinu podle trouby. Horký chléb vyklopíme z hrnce a necháme na mřížce pod utěrkou vychladnout

  4. Podmáslový chléb s ořechy podáváme podle chuti k různým pokrmům a příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!