Poctivý drůbeží vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks celer
1,5 l voda
2 ks bílek
1 ks pórek
1 ks mrkev
odřezky masa
drůbeží kosti
6 ks celý pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kosti a odřezky drůbeže vložíme do studené, mírně osolené vody a přidáme pepř. Dáme povařit. Vaříme asi hodinu a půl. Jestliže se nám voda z kostí při vaření vyvaří, tak přidáme studenou

  2. Když máme vývar dostatečně silný (ochutnáme abychom to zjistili) osolíme jej, ochutíme muškátovým oříškem (mletým) a necháme zhruba 15 minut stát. Poté vývar přecedíme přes filtr na vaření kávy. Jestliže nemáme filtr, použijeme kousek čistého plátna

  3. Chcete-li docílit dokonale čirého vývaru, všlehejte do něj dva bílky. Bílky se srazí s něčistotami dohromady. Poté vývar ještě jednou přecedíme přes plátno nebo filtr

  4. Do vývaru přidáme stroužek česneku, celou cibuli a jemně pokrájenou zeleninu (celer použijeme malý). Vaříme dalších 20 minut, aby se zelenina prohřála. Poctivý drůbeží vývar podáváme v nahřátých polévkových miskách. S vejcem či masovými, nebo játrovými knedlíčky. Polévku můžeme dozdobit dle fantazie petrželkou nebo pažitkou

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!