Poctivý hovězí vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1/4 ks celer
2,5 l voda
1/4 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks petržel
4 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
10 kuliček celý pepř
500 g hovězí maso s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 2,5 l studené vody. Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Zeleninu očistíme a vložíme do hrnce s vařící vodou. Petržel použijeme menší, mrkev střední velikosti. Zeleninu nekrájíme, aby se příliš nerozvařila a dobře se s ní pracovalo. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině

  2. Hovězí vývar necháme pomalu bublat (tzv. táhnout) asi 3 hodiny. Během této doby sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po 3 hodinách vyjmeme zeleninu, koření a maso. Část zeleniny nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Maso oddělíme od kosti a příliš tučného. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Hovězí vývar dochutíme solí

  3. Na závěr hovězí vývar dozdobíme petrželkou. Poctivý hovězí vývar můžeme podávat s nudlemi, které jsme si uvařili zvlášť, nebo jej vylepšit knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!