Dušené hovězí po Javansku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2-3 ks rajče
0.5 kg hovězí maso
2 lžíce sladká sójová omáčka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
muškátový oříšek
na ozdobu
1 ks cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, rajčata omyjeme a rozkrájíme.

  2. Na větší kousky nakrájené a osolené hovězí maso smícháme s kořením a nahrubo nakrájenou cibulí a dusíme na oleji, až se vydusí šťáva. Pak přidáme sójovou omáčku, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Ke konci přidáme rozkrájená rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.

  3. Hotový pokrm dušené hovězí po Javansku sypeme dočervena osmaženou cibulkou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!