Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
5 lžic olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce ocet
2 ks cibule
1 lžička zázvor
1 lžíce škrob
1 lžíce škrob
1 lžička glutasol
2 lžíce cukr krupice
1 lžíce hladká mouka
2 dl masový vývar
2 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
500 g libové vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži

  2. Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže

  3. Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku.Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vidličkou. Maso usmažíme dorůžova

  5. Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými vepřovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!