Vepřové kousky v houbové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1/2 - 3/4 kelímku smetana ke šlehání
1 plechovka sterilované žampiony
1 ks střední cibule
350 g vepřové plecko
mletý černý pepř
hotová jíška
čerstvé bylinky
bylinkový nebo masový vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko očistíme a nakrájíme na hrubší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V kastrolku rozehřejeme lžíci oleje a cibulku necháme zesklovatět. Vhodíme maso a osmahneme. Podlijeme vývarem, může být i z kostky. Pod pokličkou dusíme do poloměkka, pak vhodíme k masu scezené žampiony a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přilijeme smetanu, zahustíme jíškou a necháme probublat. Máme-li rádi bylinky, přidáme je podle chuti

  3. Vepřové kousky v houbové omáčce podáváme s brambory, knedlíkem, těstovinami, rýží nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!