Vepřové křupavé řízečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
strouhanka
sádlo
3 lžíce parmazán
hladká mouka
mletý černý pepř
1 lžička chia semínka
600 g vepřová pečínka bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečínku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Lžičku chia semínek necháme nabobtnat ve 2 lžících vody a poté je v míse rozšleháme s vejci a strouhaným parmazánem dohladka

  2. Vepřové plátky obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Řízečky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku osušit

  3. Smažené křupavé řízečky se sýrem a chia semínky můžeme podávat jako teplou chuťovku s čerstvou nebo nakládanou zeleninou a pečivem, vepřové řízečky je možné podávat také jako hlavní chod s bramborovým pyré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!