Vepřové kousky se zeleninou na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky solamyl
1 - 2 lžíce olivový olej
2 lžičky provensálské koření
500 g vepřové plecko
200 ml smetana na vaření
1 balíček mražená čínská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, opláchneme. Nakrájíme na delší proužky. Posypeme provensálským kořením, solamylem a dobře promícháme. Dále maso zakapeme olivovým olejem a necháme uležet

  2. Nahřejeme si WOK pánev, do které vsypeme připravené naložené maso. Zprudka orestujeme, pak zmírníme plamen a maso opékáme doměkka. Je-li maso měkké, vsypeme mraženou zeleninovou směs na čínu, promícháme a chvíli restujeme s masem

  3. Servírujeme maso se zeleninou. Do výpeku vlijeme smetanu na vaření, velmi krátce ji prohřejeme a poté přiléváme k masu na talíř. Jako příloha k vepřovým kouskům se zeleninou na smetaně jsou vhodné bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!