Vepřové kousky se zeleninou na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky solamyl 1 - 2 lžíce olivový olej 2 lžičky provensálské koření 500 g vepřové plecko 200 ml smetana na vaření 1 balíček mražená čínská zelenina
Postup Vepřové kousky se zeleninou na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, opláchneme. Nakrájíme na delší proužky. Posypeme provensálským kořením, solamylem a dobře promícháme. Dále maso zakapeme olivovým olejem a necháme uležet
Nahřejeme si WOK pánev, do které vsypeme připravené naložené maso. Zprudka orestujeme, pak zmírníme plamen a maso opékáme doměkka. Je-li maso měkké, vsypeme mraženou zeleninovou směs na čínu, promícháme a chvíli restujeme s masem
Servírujeme maso se zeleninou. Do výpeku vlijeme smetanu na vaření, velmi krátce ji prohřejeme a poté přiléváme k masu na talíř. Jako příloha k vepřovým kouskům se zeleninou na smetaně jsou vhodné bramboráčky.