Cordon bleu s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks česnek 4 plátky šunka 1 sklenka mléko 1 ks cibule 4 plátky sýr 1 lžíce parmazán 2 ks rohlík 400 g mleté míchané maso podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř na obalení vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Cordon bleu s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
V mléce necháme namočit na malé kostičky nakrájenou housku nebo rohlík. Mleté maso prohněteme s pepřem, solí, majoránkou, nastrouhaným parmazánem, rozetřeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a vymačkanou houskou. Z masové směsi vytvoříme 8 placek, které dlaní přimáčkneme.
Čtyři masové placky přikryjeme plátkem sýru a plátkem šunky. Druhými masovými plackami přikryjeme a dobře přitiskneme strany.
Plněné masové placky obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Cordon bleu s mletým masem smažíme v rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova a ukládáme na sací kartu.
Cordon bleu s mletým masem podáváme s bramborovou přílohou podle chuti a okurkovým salátem.