Cordon bleu s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks česnek
4 plátky šunka
1 sklenka mléko
1 ks cibule
4 plátky sýr
1 lžíce parmazán
2 ks rohlík
400 g mleté míchané maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V mléce necháme namočit na malé kostičky nakrájenou housku nebo rohlík. Mleté maso prohněteme s pepřem, solí, majoránkou, nastrouhaným parmazánem, rozetřeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a vymačkanou houskou. Z masové směsi vytvoříme 8 placek, které dlaní přimáčkneme.

  2. Čtyři masové placky přikryjeme plátkem sýru a plátkem šunky. Druhými masovými plackami přikryjeme a dobře přitiskneme strany.

  3. Plněné masové placky obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Cordon bleu s mletým masem smažíme v rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova a ukládáme na sací kartu.

  4. Cordon bleu s mletým masem podáváme s bramborovou přílohou podle chuti a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!