Křupavý losos se smetanovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
tymián
citron
saturejka
saturejka
1 lžička olivový olej
hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1,5 lžíce smetanový křen
1 hrst cibulková nať
2 ks losos s kůží (filet)

Postup přípravy receptu

  1. Lososa necháme rozmrazit, omyjeme a pokapeme citronem. Necháme asi hodinu odležet. Mezitím si nakrájíme nať cibulky na jemná kolečka

  2. Filety lososa osolíme, posypeme tymiánem, saturejkou, pokapeme olejem a všechno koření do masa zatlačíme. Necháme marinovat 4 - 5 hodin

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa obaleného v hladké mouce osmahneme po obou stranách dokřupava

  4. Omáčku si připravíme následovně. Cibulku osmahneme na oleji, až krásně zavoní. Přilijeme smetanu, vmícháme křen, koření a sůl. Necháme jen krátce probublat, stačí 3 - 4 minuty

  5. Křupavého lososa na talíři přelijeme smetanovou omáčkou, přidáme citron pro zakapání a podáváme jako hlavní chod. Přílohou mohou být brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!