Křupavý kuřecí steak připravený na mléce a čerstvé šalvěji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
0,13 kostek máslo
130 ml mléko
1 ks citron
1 ks citron
rýže
olivový olej
celá skořice
1 ml čerstvý koriandr
0,5 hrstí čerstvá šalvěj
150 g kuřecí steak

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný kuřecí steak vložíme na pánev s mřížkovým vzorem vymazanou hrudkou másla a olivovým olejem. Zprudka steak opečeme až do zlatavé barvy z obou stran a steak vyjmeme z pánve. Máslo s olejem slijeme z pánve. Na dně pánve zůstanou neskutečně dobré přípečky, které pak dají jídlu skvělou karamelovou chuť

  2. Kuřecí steak vrátíme zpět do pánve, přidáme mléko s nastrouhanou kůru z citronu, celou skořici, rozetřený česnek a nasekanou čerstvou šalvěj. Směs se steakem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. S citronovou kůrou se mléko trochu srazí a vznikne dokonalá omáčka

  3. Rýži uvaříme podle návodu na balení. Nejlepší bude použít italskou kulatozrnnou rýži arborio. Na pánvi orestujeme proužky citronové kůry, až začnou lehce zlátnout a poté přidáme scezenou ještě horkou rýži. Promícháme a přidáme hrst nasekaného koriandru

  4. Křupavý kuřecí steak připravený na mléce a čerstvé šalvěji servírujeme na citronové rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!