Lilkové cordon bleu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl vejce strouhanka 2 ks lilek hladká mouka vařená šunka uzený sýr (plátky)
Postup Lilkové cordon bleu
Postup přípravy receptu
-
Větší lilky umyjeme a osušíme. Odřízneme konce a lilek nakrájíme asi na půl cm plátky, které osolíme. Lilek necháme na 20 minut vypotit
Připravíme si suroviny na trojobal. Mouku, vejce a strouhanku
Lilkové plátky opláchneme a dobře osušíme. Na plátek lilku položíme plátek šunky, plátek uzeného sýru a přikryjeme lilkem. Plněný lilek opatrně obalíme v mouce, osoleném vejci a strouhance
Lilky smažíme dozlatova z obou stran a ukládáme na sací ubrousek
Lilkové cordon bleu chutnají teplé i vlažné.