Lilkové cordon bleu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
strouhanka
2 ks lilek
hladká mouka
vařená šunka
uzený sýr (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Větší lilky umyjeme a osušíme. Odřízneme konce a lilek nakrájíme asi na půl cm plátky, které osolíme. Lilek necháme na 20 minut vypotit

  2. Připravíme si suroviny na trojobal. Mouku, vejce a strouhanku

  3. Lilkové plátky opláchneme a dobře osušíme. Na plátek lilku položíme plátek šunky, plátek uzeného sýru a přikryjeme lilkem. Plněný lilek opatrně obalíme v mouce, osoleném vejci a strouhance

  4. Lilky smažíme dozlatova z obou stran a ukládáme na sací ubrousek

  5. Lilkové cordon bleu chutnají teplé i vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!