Cibulová polévka se zastřeným vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce ocet
3 ks cibule
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 l zeleninový vývar
5 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl
libeček
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Petrželku nasekáme na drobno. Připravíme si veškeré koření.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme koření (nejlépe v sítku) a po chvilce přidáme cibuli. Cibuli orestujeme dozlatova. Osmaženou cibuli zalijeme vývarem, osolíme a asi 5 minut povaříme. Na závěr cibulovou polévku dochutíme libečkem a petrželkou.

  3. Do dalšího hrnce dáme vařit větší množství osolené vody a přidáme do ní ocet. Když je voda vroucí, opatrně do ní vyklepneme vejce. Připravujeme jedno po druhém. Každé vejce vaříme asi 3 minuty a opatrně děrovanou naběračkou vyjmeme.

  4. Cibulovou polévku rozdělíme do misek, přidáme zastřené vejce a ihned podáváme. Jako příloha se hodí opečený toast či bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!