Krémová houbová omáčka od Marti recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 špetky sůl
400 ml mléko
houby
8 lžic hladká mouka
1 špetka mletý kmín
1 l voda nebo vývar
100 g máslo na jíšku
200 ml smetana (30%)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku

  2. Přilijeme vlažné mléko, vodu (nebo vývar) a smetanu, asi 10 minut

  3. povaříme a hlídáme, aby omáčka neutekla

  4. Podle chuti houbovou omáčku osolíme a přidáme špetku mletého kmínu. Když nemáme vývar z masa, přidáme 2 - 3 kostky bujonu. Nakonec přidáme předem povařené houby

  5. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale těstoviny nebo rýže jsou také vhodné. Krémovou houbovou omáčku od Marti podáváme k obědu

  6. Základ bez hub lze použít i na koprovou, fazolkovou nebo kapustovou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!