Krémová houbová omáčka od Marti recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 špetky sůl 400 ml mléko houby 8 lžic hladká mouka 1 špetka mletý kmín 1 l voda nebo vývar 100 g máslo na jíšku 200 ml smetana (30%)
Postup Krémová houbová omáčka od Marti
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku
Přilijeme vlažné mléko, vodu (nebo vývar) a smetanu, asi 10 minut
povaříme a hlídáme, aby omáčka neutekla
Podle chuti houbovou omáčku osolíme a přidáme špetku mletého kmínu. Když nemáme vývar z masa, přidáme 2 - 3 kostky bujonu. Nakonec přidáme předem povařené houby
Jako příloha je nejlepší houskový knedlík, ale těstoviny nebo rýže jsou také vhodné. Krémovou houbovou omáčku od Marti podáváme k obědu
Základ bez hub lze použít i na koprovou, fazolkovou nebo kapustovou omáčku.