Krémová hrášková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
3 plátky máslo
chleba
2 lžíce hladká mouka
1 balení mražený hrášek
mletý černý pepř
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Mražený hrášek uvaříme a poté rozmixujeme se studenou vodou tyčovým mixérem

  2. V hrnci si připravíme jíšku z másla a hladké mouky a přidáme rozmixovaný hrášek. Přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř podle chuti. Necháme 10 minut povařit

  3. Krémovou hráškovou polévku zahustíme hotovou světlou jíškou a podáváme s kousky opraženého chleba. Na talíři přidáme trochu smetany na vaření na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!