Krémová hrášková polévka s bramborem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 - 4 ks brambory
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1,5 l voda
1 dl smetana ke šlehání
1 balíček mražený hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Vývar z brambor si ponecháme. Brambory rozdělíme na 2 části. Jedna přijde do polévky v podobě kostiček, druhou později rozmixujeme

  2. V hrnci přivedeme k varu 1 l vody, vsypeme hrášek, oloupanou cibuli nakrájenou na čtvrtky a oloupané stroužky česneku. Přilijeme bramborový vývar do půl litru polévky. Povaříme asi 10 - 12 minut, záleží na druhu hrášku. Poté osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Ještě krátce povaříme

  3. Hráškovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přilijeme smetanu a přidáme půlku brambor. Znovu do hladka mixujeme a podle potřeby ještě dochutíme. Nakonec do polévky vmícháme celé kostičky brambor

  4. Krémovou hráškovou polévku s bramborem podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!