Tvarohovo-cibulová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce med
100 ml červené víno
50 ml vinný ocet
250 g měkký tvaroh
150 g hnědý cukr
mleté nové koření
1 lžíce hořčičné semínko
3 ks červená cibule
150 g krémovitá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme cibulové čatní. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, cukr, med, nové koření a hořčičné semínko. Vše zalijeme vínem a octem, přidáme asi půl lžičky soli a zvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez zakrytí tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Křehkou cibuli necháme vychladnout

  2. Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou, vmícháme křehkou, ochucenou a vychlazenou cibuli. Směs osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladu alespoň 20 minut

  3. Tvarohovo-cibulovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme s vejci vařenými natvrdo. Zdobíme usekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!