Krémová cuketovo-cibulová polévka se žampiony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
700 ml vývar
1 - 2 lžíce máslo
250 g cibule
300 g cuketa
1 větvička rozmarýn
2 - 3 ks žampiony
100 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
2 snítky petrželová nať
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a česnek nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a petrželku spojíme nití

  2. Na malém množství tuku podusíme plátky žampionů doměkka. Houby osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem

  3. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém zvolna opečeme cibuli dozlatova. Pak přidáme česnek a vše velmi krátce orestujeme. Česnek se nesmí připálit, jinak by zhořkl. Potom přilijeme víno, které necháme zcela odpařit, přidáme 1 lžíci oleje a vše zaprášíme moukou. Za stálého míchání směs opékáme asi 1 minutu. Potom cibulovou jíšku s česnekem zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a přidáme nakrájenou cuketu a svazek bylinek, pepř a sůl. Hrnec zakryjeme a vše zvolna vaříme doměkka. Jakmile bude cuketa měkká, odstraníme svazek bylinek a cuketovo-cibulovou polévku rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme měkké žampiony, vše necháme přejít varem a podle potřeby polévku dochutíme

  4. Krémovou cuketovo-cibulovou polévku se žampiony servírujeme s toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!