Cake Marshall recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hořká čokoláda
100 g neloupané mandle
těsto
250 g cukr
300 g polohrubá mouka
0.5 lžičky jedlá soda
0.5 l kefírové mléko
100 ml stolní olej
0.5 lahve mandlová tresť
3 lžíce tmavé kakao
krém
1 lžíce máslo
rum
0.5 l mléko
citron
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kefírové mléko, cukr, mouku, olej, jedlou sodu, mandlovou tresť a kakao. Vše vložíme do mísy. Našleháme řídké těsto.

  2. Těsto vylijeme do formy s pečícím papírem (toustová forma), následně posypeme mandlemi a kvalitní hořkou čokoládou nasekanou na malé kousky. Cake Marshall pečeme na 175 °C 45 minut (horký vzduch).

  3. Upečený a ještě vlažný cake Marshall, protože se čokoláda ještě roztéká, poléváme krémem z našlehaného řidšího pudingu, do kterého přidáme rum, citronovou kůru a šťávu. Celou dobu vaření šleháme metlou a na závěr do krému přidáme lžíci másla.

  4. Cake Marshall můžeme místo krému jen ozdobit našlehanou neslazenou šlehačkou. Nebo můžeme použít obojí - krém i šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!