Cake Marshall recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g hořká čokoláda 100 g neloupané mandle těsto 250 g cukr 300 g polohrubá mouka 0.5 lžičky jedlá soda 0.5 l kefírové mléko 100 ml stolní olej 0.5 lahve mandlová tresť 3 lžíce tmavé kakao krém 1 lžíce máslo rum 0.5 l mléko citron 1 balíček pudinkový prášek
Postup Cake Marshall recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kefírové mléko, cukr, mouku, olej, jedlou sodu, mandlovou tresť a kakao. Vše vložíme do mísy. Našleháme řídké těsto.
Těsto vylijeme do formy s pečícím papírem (toustová forma), následně posypeme mandlemi a kvalitní hořkou čokoládou nasekanou na malé kousky. Cake Marshall pečeme na 175 °C 45 minut (horký vzduch).
Upečený a ještě vlažný cake Marshall, protože se čokoláda ještě roztéká, poléváme krémem z našlehaného řidšího pudingu, do kterého přidáme rum, citronovou kůru a šťávu. Celou dobu vaření šleháme metlou a na závěr do krému přidáme lžíci másla.
Cake Marshall můžeme místo krému jen ozdobit našlehanou neslazenou šlehačkou. Nebo můžeme použít obojí - krém i šlehačku.