Velikonoční cupcakes s krocany recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
60 ml mléko
100 g hladká mouka
95 g polohrubá mouka
1,5 lžička kypřící prášek do pečiva
130 g třtinový cukr
70 ml smetana 33%
170 g čokoláda 70%
150 g čokoláda 70%
115 g Hera Máslová příchuť
113 g Hera Máslová příchuť

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera Máslová příchuť vyšleháme, až změkne, pokud se lepí na stěny tak stíráme gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do hladké pěny, opět stíráme kraje, ať je to hezky rovnoměrné. Přidáme postupně vejce. Odvážíme a prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl, odměříme mléko

  2. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Kousky čokolády se smetanou rozmícháme nad sporákem do hladké hmoty a vychladlou přimícháme. Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu vyloženého papírovými košíčky

  3. Pečeme 17 - 20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle - pokud se nelepí, je upečeno

  4. V rendlíku rozpusťte tuk Hera Máslová příchuť s kousky čokolády, míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme chvíli vychladnout. Vychladlým krémem, potíráme cupcakes a zdobíme lentilkami

  5. Cupcake alá krocan podáváme jako jedinečnou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!