Broskvový krém recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
1 ks máslo
voda
1 ks broskvový kompot
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Otevřeme broskvový kompot a broskve scedíme. Šťávu nevyléváme. Nalijeme ji do kastrůlku, doplníme vodou, aby bylo tekutiny půl litru. Máslo necháme změknout

  2. Z půl litru broskvové šťávy odebereme skleničku a rozmícháme v ní pudink. Zbytek přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vlijeme skleničku s pudinkem a svaříme v hustý pudink. Za stálého míchání pudink vychladíme

  3. Do změklého másla po částech zašleháme studený pudink. Asi 3 - 4 broskve nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme je do broskvového krému

  4. Broskvový krém můžeme použít na plnění dortů či rolád, viz třeba Bezé roláda s broskvovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!